top of page
Foto: Slettvoll

Miljøstyringsverktøy for møbelbransjen

Møbelkraft og den norske produsenten Slettvoll har samarbeidet siden høsten 2020 om et pilotprosjekt for å få oversikt over relevante miljøregelverk og krav. Resultatet skal bli et praktisk miljøstyringsverktøy for hele møbelbransjen.

Tekstil_prosjekt_SIRKULL_2_foto_Kjersti%
Foto: Slettvoll

Miljø og kvalitet er viktig for både Slettvoll og deres kunder, og møbelprodusenten ønsker derfor å kunne levere varer som oppfyller gjeldene krav og bidrar til en grønnere verdikjede.

– Møbelkraft tror og håper forbrukere og innkjøpere blir mer miljøbevisste fremover og verdsetter miljøvennlige kvalitetsprodukt fra norske møbelprodusenter når de skal innrede hjem, kontor og institusjoner, sier Åsne Helene Folstad, leder i Møbelkraft.

Målet er at flere bedrifter og leverandører kan dra nytte av miljøstyringsverktøyet, til kartlegging, dokumentasjon og profilering av sine miljøstandarder. Som del av dette arbeidet kan norske produsenter teste kvalitet både med hensyn til slitestyrke, sikkerhet og miljøkrav på landets eneste testsenter for møbel og interiør, Riss Testlab i Sykkylven.

Ønsker du å vite mer?

Ta gjerne kontakt med:

Tags

#møbel #design #produksjon #bærekraft #sikrulært #forretningsmodeller

Satsingsområde

Åsne Helene Folstad

b131331d2dc165b4d681a368da9f3ebb.jpg
NF&TA logo svart tekst.png
nfh_logo_black.png
last ned.png
3dknitting.png

Møbelkraft

Prosjektansvarlig:

Næringsklynge eid av aktører fra møbelindustrien og det offentlige i Møre og Romsdal som jobber for å styrke grunnlaget for norsk møbelindustri i et langsiktig perspektiv.

bottom of page