top of page

SIRKULL

SIRKULL er samarbeidsprosjekt med ledende norske tekobedrifter om kartlegging av muligheter for gjenbruk og resirkulering av overskuddsmaterialer og avfall fra deres fabrikker.
Tekobedriftene Innvik, Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk, Røros Tweed/Rauma, Devold, Aclima, Selbu Spinneri og Heimen Husflid deltar i prosjektet. Disse bedriftene representerer både ulik ull, type produkter og produksjonssteder, og genererer ulike typer avfall; fiber, garn, vev og strikk. I dag må de betale for å bli kvitt dette som restavfall.


Målet med prosjektet er å finne avsetning og nye løsninger for gjenbruk og gjenvinning av ull som høyverdig materiale. Ulik type avfall, som jarekanter, cut-offs, garn osv. kan føre til ulike muligheter.


Prosjektet gjør nå tester av ulike kvaliteter hos Comistra i Prato, Italia, det mest kjente miljøet for resirkulering av ull, for å undersøke mulighetene for blant annet nytt garn og nye tekstiler. Eventuell ny bruk er avhengig av både type ull, blandinger med andre fibre og behandlinger. Deretter vil andre muligheter bli belyst både for gjenbruk og gjenvinning, i stor og liten skala.

Status: Pågående prosjekt Ansvarlig for prosjektet: Norsk Industri Teko Bransjeforening for norske tekstil-, konfeksjons-, sko- og sportsutstyrsprodusenter. Ønsker du å vite mer? Ta gjerne kontakt med:


Kjersti Kviseth Prosjektleder kjersti@2025design.no


eller


Kari Rømcke

Bransjesjef

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page