top of page
Ulldagen 2022
Ulldagen 2022

tor. 13. okt.

|

Majorstuen

Ulldagen 2022

Ulldagen er en møteplass for aktører i hele verdikjeden for ull fra sauebønder til industriaktører til forskning og annen bruk av ull. Ulldagen arrangeres av Norilia og Norsk Industri.

Registreringen er dessverre lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

13. okt. 2022, 10:00 – 16:30 CEST

Majorstuen, Middelthuns gate 27, 0368 Oslo, Norge

Om arrangementet

Velkommen til årets Ulldag!

Programmet starter klokken 10 med demonstrasjon av saueklipping på plassen foran Næringslivets Hus. Vi har fått med oss leder for Nortura Klyppeteam, Eirik Kolbjørnshus, og saueklipper Ruth Jane Rossevatn, som viser og forklarer oss om saueklipping, saueraser og ulike typer ull i Norge.

Deretter blir det lunsj før programmet forsetter klokken 12:

Dalena White, leder av  International Wool Textile Organisation som vil gi oss en oppdatering på EUs tekstilstrategi og Product Environmental Footprint (PEF), hvordan dette påvirker ullaktørene og hvordan bransjen kan engasjere seg.

Margaret Eide Hillestad fra Agri Analyse skal snakke om Sauehold og bærekraft – hvordan den norske sauen bidrar til biologisk mangfold, redusert oppvarming og lagring av karbon

Pål Olimb fra Alfa Sko skal snakke om utviklingen av den tekniske vinterstøvlen støvelen Stad som er  laget av norsk ull vevet hos Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk.   Alfa vant den prestisjefylte Scandinavian Outdoor Award for denne støvelen.

Dagen avsluttes med middag på Tatakii Asian rett over gaten.

Dele dette arrangementet

bottom of page